Afgelopen zaterdag 17 juni vierde LTC Lydensee onder een stralende zon haar 100 jarig jubileum. In zijn welkomswoord blikte de voorzitter Jan Knol namens het bestuur kort terug op 100 jaar LTC Lydensee.

De tennisvereniging heeft bewezen zich steeds aan te kunnen passen aan de ontwikkelingen van de tijd. Ook in deze tijd van meer individualisering, weet de vereniging in te spelen op de individuele behoefte van de leden, hierbij geholpen door social media zoals de website, tossapp etc. Een grote stap voor de vereniging was twee jaar geleden de privatisering. Knol prees hierin de samenwerking met de gemeente, een samenwerking die hedentendage nog steeds goed verloopt. Door deze privatisering ontstond er ruimte om de banen te renoveren zodat tennis voor de komende 20 jaar gegarandeerd kan blijven voor Ulrum en omstreken.

Dhr. Pieter van den Bosch bood namens de KNLTB een schild aan ter gelegenheid van dit jubileum. Hij gaf aan dat niet veel verenigingen met recht de titel Lawn Tennis Club voeren, in combinatie met het 100 jarig jubileum, iets om trots op te zijn. Ook hij gaf aan dat veel tennisverenigingen het vandaag de dag moeilijk hebben met de ledenaantallen en dat het de kunst is om de jongere generatie aan het tennissen te krijgen. De KNLTB zet zich hier duidelijk voor in en ook hierbij wordt veel gebruik gemaakt van social media.

Namens de gemeente De Marne bracht wethouder Kor Berghuis de felicitaties over. Hij gaf aan dat er nog niet veel verenigingen Eeuwlingen zijn in de gemeente De Marne. Ook onderschreef hij het belang van de onderlinge goede verhoudingen waarbij vereniging en overheid beide in hun eigen rol de verantwoordelijkheid nemen.

Het erelid mevr. H. Aling nam de gasten mee terug in de tijd naar de eerste 75 jaar van LTC Lydensee. Tijdens het verhaal liet ze door aanwezigen een stuk voorlezen uit het boek wat is uitgegeven ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum. De aanwezigen genoten zichtbaar om samen op die manier terug te gaan in de tijd.

Op de banen werd er onder leiding van Stan Tennis Academie Noord druk gespeeld met houten rackerts en ballen uit de begin tijd van het tennissen. Het bestuur en ook andere gasten hadden zich speciaal voor deze dag gekleed in tenniskleding vanuit de begin tijd van het tennis. Vrouwen in lange witte jurken en mannen in lange broek en overhemd.

Ook deze dag bleek maar weer dat LTC Lydensee, ondanks haar hoge leeftijd, nog steeds de vitaliteit heeft die je van een actieve vereniging mag verwachten.

Het fotoalbum volgt voor degenen die het hebben gemist of die het nog eens willen beleven